onze modelbanen

Onze modelbanen hebben verschillende doelen. Het gaat ons niet alleen om treintjes. We willen met enkele van onze modelbanen ook wat van de historie en cultuur van Zuidoost Brabant en Nederland laten zien. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de jeugd ook leert spelen met echt speelgoed.


Station Deurne

Dit is een baan in H0-schaal, die al op veel tentoonstellingen heeft gestaan, zowel in binnen- als buitenland. Het model geeft de situatie rondom het station in 1960 weer.


Houthuizen

Deze baan is gebouwd in de schaal 0 (breed- en smalspoor). Medio 2010 is deze baan gereed gekomen en is sindsdien al op verschillende tentoonstellingen te zien geweest.
De baan toont een echt Hollands landschap van rond 1950 en is in 2016 uitgebreid met twee modulen met historische Helmondse gebouwen.


Turf

Modelspoorbaan in schaal 0. Start bouw 2012 -2013. Gereed in november 2017. De baan heeft als onderwerp de turfwinning in de Peel tussen 1850 en 1940.


Triorama

De opvolger van Station Deurne. In H0 schaal, gereedgekomen in 2014. Deze baan heeft veel bewegende scenery en is helemaal computergestuurd. High Tech dus!


Touropa

Baan in schaal N. In 2015 een baan in aanbouw genomen. Die is echter niet afgebouwd. We werken nu aan een nieuw ontwerp. De baan is een carre vorm en de trein rijdt door vier landen. Vandaar de naam Touropa. Tour door Europa. Langres (Frankrijk), Mostar (Bosnië), Italië en Zwitserland.


Waterlift

Een kabeltrein, aangedreven door het gewicht van water. Naar voorbeeld van de Waterlift in Braga (Portugal).


Jeugdbaan

Een baan waar kinderen naar hartenlust aan de knoppen kunnen draaien.


Rangeerbaan

Een baan speciaal voor de jeugd. Meestal denk je aan “rondjes rijden”, maar dat kun je op deze baan juist niet! Het is een baan met rangeersporen.


LGB baan

Deze baan is gereedgekomen in 2012 en speciaal gemaakt voor jonge kinderen om treinen te kunnen besturen en daarmee de treinenhobby te ontdekken.

Folder Algemeen
PDF – 372,6 KB 93 downloads
Baan Opstelling
Excel – 27,9 KB 81 downloads